IAAF World Half Marathon Championships Gdynia ~ 2020

World Athletics Half Marathon Championships este un eveniment sportiv internațional găzduit de World Athletics (fosta Asociație Internațională a Federațiilor de Atletism).

Prima ediție a avut loc în 1992 în South Shields, Marea Britanie. Acesta a cuprins trei curse: cursa pentru bărbați, cursa pentru femei și cursa pentru bărbați juniori. Pe lângă aceastea, a avut loc o competiție de echipă în fiecare categorie, câștigătorii fiind deciși prin combinarea performanțelor celor mai buni trei finisori ai unei țări. Țara cu cel mai mic timp combinat a câștigat.

Cursa de juniori a avut loc doar în prima și a doua ediție și a fost eliminată din 1994 înainte.

Competiția s-a desfășurat apoi în fiecare an până în 2010, când s-a decis organizarea campionatelor în fiecare an. Cel mai recent eveniment a avut loc în Valencia, Spania în 2018.

Gazda ediției 2020 pentru World Athletics Half Marathon Championships care va avea loc pe 17 octombrie este Gdynia, Polonia.

[ Show more ]

Proiecte sustinute la eveniment

Robin Hood Joint Project (RHJP)

Robin Hood Joint Project RHJP își propune:

1. Salvarea câinilor fără stăpâni, care sunt în continuare uciși în masă în ROMÂNIA, precum şi reducerea numărului acestora prin metode umane, civilizate, altele decât exterminarea.

2. Respectarea dreptului la viaţă al tuturor speciilor.

3. Refacerea habitatelor seminaturale degradate în urma impactului antropic sau crearea biotopului şi a biocenozei specifice zonei, pe un teren agricol.

4. Conştientizarea populaţiei asupra faptului că este direct răspunzătoare, fiind principala cauză a existenţei animalelor fără stăpân, precum şi a degradării habitatelor naturale.