Sanatate prin joaca

Doresc să vă prezint şi să vă cer sprijinul în realizarea a două proiecte în oraşul Suceava. Mai exact, este vorba despre nevoia de două ansambluri de joacă pentru exterior (leagăne, tobogane, turn, căsuțe, etc.) pentru un centru de recuperare și pentru o casă de copii de tip familial. 

Sumă:
175 RON
Donații:
2
Galantomi:
1

Joaca este miscare, gandire si simtire, explorare, exersare si invatare. Joaca contribuie in mod esential la dezvoltarea abilitatilor motrice, senzoriale si sociale a copilului, la dezvoltarea gandirii si vorbirii, imaginatiei si creativitatii, il ajuta sa dobandeasca autocontrol si increderea in sine si sa aiba o stare generala buna, fizica si psihica, stare de care depinde chiar sanatatea lui.

Doresc să vă prezint şi să vă cer sprijinul în realizarea a două proiecte în oraşul Suceava. Mai exact, este vorba despre nevoia de două ansambluri de joacă pentru exterior (leagăne, tobogane, turn, căsuțe, etc.) pentru un centru de recuperare și pentru o casă de copii de tip familial.  Centrul de recuperare oferă gratuit, unui număr de peste 90 de copii cu vârste între 1-16 ani, servicii de kinetoterapie, educare psihomotrică, logopedie, socializare, stimulare timpurie, activități de grup și individuale, stimulare senzorială, grup suport părinți, informare, suport familial. Pentru unii dintre copii, socializarea la locul de joacă este singura cale de interacțiune cu alți copii fără a fi supuși stigmatizării. La sfârșitul ședințelor de terapie, după efortul depus,  copiii sunt recompensați prin accesul la spațiul de joacă aflat în exteriorul clădirii. Recompensa are caracter educativ și vine să încurajeze și să stimuleze copilul pentru obținerea unor rezultate cât mai bune.

Casa Sf. Nicolae găzduieşte 12 copii abandonați de părinți, cu vârste cuprinse între 6-15 ani. Spaţiul de joacă exterior format din balansoar, topogan şi leagăn este vechi de peste 8 ani, este deteriorat și poate pune în pericol siguranța copiilor. Pentru copii nevoia de mişcare este foarte importantă. Sportul este o mare pasiune pentru ei, 3 copii sunt elevi la Liceul Sportiv iar alţi 3 fac parte din cluburi sportive. Ne dorim să dotam şi un spaţiu interior pentru nevoile lor de mişcare.

Bugetul este de 10000 RON.

Următoarele evenimente

Nu găsești evenimentul dorit?

Dacă vrei să participi la un eveniment nou sau ai o provocare personală care nu este pe platformă și vrei să o adăugam ca să strângi fonduri pentru o cauză prin Galantom, te rugăm să urmezi pașii pe care îi găsești cu un click aici .