ION CANDREA, CAMPION MASTERS MEDALIAT MONDIAL

Sportivul Ion Candrea, alergător din Țara Dornelor (masters, categorie +50 ani), participă frecvent la concursuri în afara României. Fiecare participare la o competiție internațională presupune, în afară de costuri cu înscrierea la concurs, transport, cazare și masă, și investiție în echipament sau produse de nutriție.

Sumă:
20 RON
Donații:
1
Galantomi:
1

Sportivul Ion Candrea, alergător din Țara Dornelor (masters, categorie +50 ani), se numără printre atleții pe care îi sprijinim pe drumul către performanță cu ajutorul vostru. Ion Candrea participă frecvent la concursuri în afara României, iar fiecare participare la o competiție internațională presupune, în afară de costuri cu înscrierea la concurs, transport, cazare și masă, și investiție în echipament sau produse de nutriție.

 

Fiecare donație va contribui ca Ion Candrea să poată aduce în România o performanță de nivel mondial. Pentru a-l cunoaște mai bine pe atletul dornean, vă prezentăm o poveste personală împărtășită cu TOTUL ESTE POSIBIL, iar la finalul acestei descrieri găsiți mai multe mențiuni despre rezultatele sportive obținute de acesta.

 

“Povestea mea de alergător amator ia startul în 2015, la începutul postului Paștelui. Nu făceam atunci primii mei pași în alergare, dar vreau să vă împărtășesc cum am ajuns să îmi schimb stilul de viață, modul de a fi și chiar de a gândi.

 

Aveam la acea vreme 90 de kilograme, o “carcasă” ce devenea din ce în ce mai grea și în care nu mă simțeam bine. Pot spune că familia a fost cea care a declanșat transformarea mea: soția mea mi-a propus să ținem postul, iar fiul meu cel mare, Bogdan (la acea vreme elev la Liceul Sportiv Bistrița), mi-a lansat provocarea de a ne duela în cadrul crosului Gabriela Szabo, din localitate.

 

Așa că m-am apucat de lucru, începând să alerg 2 km, apoi mărind treptat distanțele. Am trecut și la antrenamentele de 8 km, dar în scurt timp m-am accidentat, mai întâi la genunchiul drept, apoi și la celălalt. Cu 7 zile înainte de concurs aveam accidentați ambii genunchi și coloana. Peste toate, prea mult credit pentru cros nu am prea primit, căci Bogdan mi-a spus clar: “o să-ți iei ceață” :)

 

Echipamentul meu pentru cros a fost unul rudimentar. Primii pantofi de alergare i-am cumpărat din bazar: o pereche de “Veer”, pe care nu am știut să îi aleg (erau, de fapt, o pereche de semi-bocanci, cu talpă robustă de cauciuc).

 

A venit si ziua concursului, cursa a luat startul, iar după vreo 600 de metri am fost depășit de Bogdan, după care m-am ținut doar aprox. 100 de m. Cu 1.5 km înainte de finish am făcut rupere de ritm și am depășit mai mulți alergători, printre care și Bogdan, ajungând să îl înving cu 13 secunde (am terminat cursa pe locul 10 la open).

Până a doua zi Bogdan nu mi-a spus nimic, a fost foarte tăcut. Dar într-un final m-a întrebat:

- Tată, stau de ieri și mă gândesc. Efectiv nu pot să înțeleg, Cum ai reușit să mă învingi?

Iar eu am replicat:

- Prin antrenament! În timp ce tu erai prea sigur pe tine, eu exersam ultimul kilometru din distanța de 8 kilometri pe rupere, încât și mama ta era speriată de mine”.

 

REZULTATE SPORTIVE ION CANDREA

legitimat masters din 2015

4 titluri naționale masters: 10.000m (2016, M45), maraton (2016, M45), 2 x 3.000 m sală (2017 & 2018, M45)

1 titlu balcanic, semimaraton (2018, Celje Slovenia, M50)

1 titlu de vicecampion european cu echipa (2019, Torun, Polonia, M50)

zeci de podiumuri la categorie în concursuri de pistă & trail

 

Susține performanța atletului dornean și a sportului românesc!

Următoarele evenimente

Nu găsești evenimentul dorit?

Dacă vrei să participi la un eveniment nou sau ai o provocare personală care nu este pe platformă și vrei să o adăugam ca să strângi fonduri pentru o cauză prin Galantom, te rugăm să urmezi pașii pe care îi găsești cu un click aici .