Centrul de zi "Sfântul Stelian" din Urlați

Centrul de Zi Sfântul Stelian este o poveste frumoasă pentru copii din Urlați, o poveste din care vă invităm să faceți parte!

Sumă:
4,475 RON
Donații:
36
Galantomi:
6

Povestea Centrului de Zi „Sfântul Stelian” al Fundației Bucuria Ajutorului din Urlați o regăsiți în rândurile de mai jos, aparținând Preotului Radu Manuel, Coordonatorul Centrului:

„Povestea Centrului de Zi pentru copii Sfântul Stelian a început în urmă cu 5 ani, când eu împreună cu soția mea am hotărât să adunăm în casa noastră din Urlați copiii care cerșeau o bucată de pâine la colț de stradă, să-i hrănim, să-i îmbrăcăm și încălțăm pentru a merge la școală. Erau dezbrăcați, desculți,flămânzi și timorați.Nu avea cine să-i înțeleagă, să-i asculte, să-i iubească. Unii nu aveau părinți fiind crescuți doar de bunicii bolnavi și neputincioși, altii fugeau de acasă din cauza sărăciei, certurilor dintre părinți și alte neajunsuri sociale. La început, eu împreună cu soția mea nu am avut nici un ban pentru a-i ajuta decât un card de credit personal și multă dragoste. Am achiziționat aragaz, frigider, veselă pentru 30 de copii, soția mea a absolvit cursurile de bucătar pentru a avea autorizație să gătească și așa am început. Mergeam la diferiți agenți economici din zonă pentru a obține sprijin. Nu întotdeauna eram primit cu brațele deschise însă faptul că acești copii nu mai erau pe stradă cerșind îmi dădea putere. Preferam să cer eu în locul lor.

Astăzi avem un număr de 30 de copii care trec zilnic pragul Centrului Sfântul Stelian. Aici sunt întâmpinați cu bucurie și căldură,  primesc masă cladă și suplimentar primesc pachețele cu hrană rece pentru școală. Sunt ajutați la efectuarea temelor, precum și la meditații la matematică și limba Română. Le sunt oferite și articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite școlare sau alte ajutoare (medicamente, etc.), atunci când este cazul.

Aici au o altă familie, într-un mediu sigur și favorabil dezvoltării lor sănătoase, atât emoțional cât și cognitiv. Periodic, se desfășoară activități de terapie ludică, care au ca scop facilitarea, prin intermediul jocului și mișcării, dezvoltarea intelectuală și emoțională a copiilor și crearea condițiilor unei bune integrări sociale a acestora prin deprinderea unor norme sociale de comportament și ameliorarea relațiilor cu colegii, părinții și educatorii.

Centrul de Zi Sfântul Stelian este o poveste frumoasă pentru copii din Urlați, o poveste din care vă invităm să faceți parte!

Eforturile de a susține cheltuielile Centrului sunt mari iar dezvoltarea de noi servicii pentru a răspunde nevoilor pe care le identificăm în comunitatea noastră, atrag după sine noi cheltuieli.

Ajutorul dumneavoastră este important și reprezintă o investiție în educația și viitorul micilor benficiari.

În cadrul Centrului, cheltuielile lunare cu întreținerea unui copil sunt de 538 lei, aceste cheltuieli implică: activități de after-school, masă caldă și pachețel pentru școală, consiliere copii și părinți, activități educative,  ateliere de creativitate și socializare.

Într-o lună de zile, cheltuielile cu cei 30 de copii sunt de 16 140 lei. Pentru o mai mare clarificare, acestea sunt împărțite astfel:

- Alimente 9 000 lei

- Rechizite  1 590 lei

- Cheltuieli curente (utilități, personal, carburant) 5 550 lei

Prin acțiunile pe care le avem în comunitate am observat tot mai acut nevoia unei cantine sociale pentru a asigura hrană zilnică unui număr mai mare de copii. Pentru că nu am putut să ignorăm această nevoie, am căutat soluții și am reușit să amenajăm în curtea Centrului Sfântul Stelian un spațiu pentru o cantină socială.

Vă invităm să faceți parte din povestea Centrului de Zi Sfântul Stelian și din viața copiilor care îi trec pragul, și cu momentele de bucurie și cu provocările pe care încercăm să le depășim mereu.

În orice măsură decideți să contribuiți la activitatea Centrului, va fi un ajutor necesar și foarte bine-venit.

Bucuria Ajutorului nu este doar o Fundație ci și o realitate pe care o poate trăi orice creștin!

Cu deosebită stimă,

Preot Radu Manuel-Mihail

Următoarele evenimente

Nu găsești evenimentul dorit?

Dacă vrei să participi la un eveniment nou sau ai o provocare personală care nu este pe platformă și vrei să o adăugam ca să strângi fonduri pentru o cauză prin Galantom, te rugăm să urmezi pașii pe care îi găsești cu un click aici .