Psihoterapie pentru copiii și tinerii instituționalizați

 

Copiii şi tinerii vulnerabili din centrele de plasament au nevoie de şedinţe de psihoterapie ca să înveţe să-și exploreze și să-şi exprime în siguranță emoțiile dificile asociate cu traumele suferite: neglijența, abuzul, abandonul, instituționalizarea.

Sumă:
271,043 RON
Donații:
2169
Galantomi:
224

Dacă aşteptăm ca viaţa să nu mai fie grea uităm să ne mai bucurăm şi uităm să punem binele nostru pe primul loc.” – Sara, beneficiar al programului de psihoterapie susţinut de Ajungem MARI

Copiii instituţionalizaţi au nevoie de multă susţinere ca să treacă de încercările grele prin care au trecut: abuzuri fizice sau sexuale, separarea de familie, decesul părinţilor, instituţionalizarea care ea însăşi produce traume.

Efectele traumelor se văd în comportamentul lor zilnic şi afectează modul în care relaţionează cu ceilalţi, în care învaţă sau îşi văd viitorul. Au stima de sine foarte scăzută, pot fi agresivi cu cei de aceeaşi vârstă, au probleme de concentrare şi de memorare, au o viziune sumbră asupra viitorului şi comportamente provocatoare, pot ajunge la consum de substanţe şi la comportamente sexuale riscante.

Au nevoie de ajutor. Au nevoie de terapie de lungă durată şi, în acest fel, de şansa la o viaţă mai bună.

Costul mediu pentru o şedinţă de terapie pentru un copil este de 150 de lei. 

Costul total pentru 6 luni de terapie pentru un copil este de 3600 lei. 

Contribuie şi tu la acest proiect. Ajutându-i pe ei să meargă la terapie pui umărul la un viitor mai bun pentru ei şi la o societate mai echilibrată.

Cum devii fundraiser pentru acest proiect?

Te înscrii ca fundraiser pe platforma Galantom completând acest formular: FORMULAR FUNDRAISER GALATOM – AJUNGEM MARI şi ne trimiţi o poză cu tine pentru pagina de Galantom la adresa de email [email protected].

Noi îţi creăm o pagină pe platforma Galantom şi tu promovezi pagina în rândul prietenilor şi colegilor, care te vor susţine cu donaţii online.

Pentru detalii şi mai multe informaţii ne poţi contacta la: [email protected]

Beneficii pentru copii și tineri:

- îmbunătățirea capacității de exprimare în siguranță a emoțiilor dificile asociate cu experiențele de viață traumatizante traversate (neglijența, abuzul, abandonul, instituționalizarea);

- dezvoltarea capacității de autocontrol, toleranța la frustrare, reziliența;

- îmbunătățirea abilităților de concentrare și urmărire a unui scop;

- dobândirea unei discipline și antrenarea răbdării;

- creșterea stimei de sine;

- dezvoltarea abilităților;

- autocunoaștere;

- îmbunătățirea abilităților de comuniare și socializare;

- performanțe în domenii de interes;

- îmbunătățirea rezultatelor școlare.

__________________________________

Potrivit „Strategiei naționale pentru sănătatea mintală a copilului și adolescentului 2016-2020” și cercetărilor efectuate de Salvați Copiii România, copiii instituționalizați reprezintă una dintre categoriile cu risc crescut de a dezvolta tulburări de sănătate mintală. Până în prezent, însă, demersurile de a asigura la nivel național servicii integrate, de prevenție (screening precoce) și psihoeducație sunt extrem de firave. Problemele rămân: deficitul cronic de specialiști în sistemul de sănătate publică, școală și sistemul de protecție, dificultatea creării de echipe terapeutice interdisciplinare, subdiagnosticarea la nivelul acestui segment populațional, tratamentul axat pe medicație, în dauna intervenției de tip psihoterapeutic, posibilitatea foarte redusă de intervenție în mediul de viață al copilului, stigmatizarea copilului instituționalizat (cu sau fără tulburare mintală) în școală și societate.

Din experiența programului Ajungem Mari am observat că, față de numărul dificultăților manifestate de copii și semnalate de voluntari și educatori, un număr foarte mic de beneficiari din sistemul de protecție ajung la consiliere psihologică și psihoterapie (servicii externalizate sau oferite de specialiștii DGASPC). Lipsa acută a angajaților pregătiți să-și asume rolul persoanei de referință, lipsa accesului la suport psihoterapeutic timpuriu și pe termen lung pentru copiii care au trecut prin traume în intervalul critic al dezvoltării lor (0-6 ani) și care trăiesc în continuare într-un mediu impredictibil (cu mutări și schimbări repetate ale formei de protecție, cu pierderea adulților de referință) crește exponențial riscul ca aceștia să internalizeze reacții dezadaptative, să dezvolte comportamente (auto)distructive și să reproducă abuzurile suferite. De cele mai multe ori, în prezent, intervenția terapeutică nu este preventivă, ci acordată în situații de criză.

Următoarele evenimente

Provocări sportive individuale ~ 2024

Te așteptăm cu provocări sportive individuale pentru o cauză caritabilă pe Galantom!

Raiffeisen Bank Bucharest Marathon ~ 2024

Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon este organizat de Asociația Bucharest Running Club în parteneriat cu Federația Română de Atletism și Primaria Municipiului București.

OMV Petrom Bucharest Half Marathon ~ 2024

 

Bucharest Half Marathon este organizat de Asociația Bucharest Running Club în parteneriat cu Federația Română de Atletism și Primaria Municipiului București.

Mures Half Marathon ~ 2024

Descoperă Târgu Mureșul în alergare!

Mureș Half Marathon îți va purta pașii prin punctele turistice reprezentative pentru oraș.

 

Wizz-Air Cluj Napoca Marathon ~ 2024

Fondat în 2011, Maratonul Internațional al Municipiului Cluj-Napoca este cel mai mare eveniment de profil din regiune. Ediția nr. 13 va avea loc pe data de 14 aprilie 2024.

Nu găsești evenimentul dorit?

Dacă vrei să participi la un eveniment nou sau ai o provocare personală care nu este pe platformă și vrei să o adăugam ca să strângi fonduri pentru o cauză prin Galantom, te rugăm să urmezi pașii pe care îi găsești cu un click aici .

Evenimente care susțin acest proiect

Provocări sportive individuale ~ 2023

 

Te așteptăm cu provocări sportive individuale pentru o cauză caritabilă pe Galantom!

Raiffeisen Bank Bucharest Marathon ~ 2023

 

Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon este organizat de Asociația Bucharest Running Club în parteneriat cu Federația Română de Atletism și Primaria Municipiului București.

OMV Petrom Bucharest Half Marathon ~ 2023

Bucharest Half Marathon este organizat de Asociația Bucharest Running Club în parteneriat cu Federația Română de Atletism și Primaria Municipiului București.

Vezi toate evenimentele   6