Hidroterapie pentru copii cu dizabilități fizice și psihice

Misiunea acestui proiect este de a crea acces gratuit copiilor cu dizabilităţi din judetul Timiş (peste 2000) şi nu numai, la una dintre cele mai consacrate şi eficente terapii în tratarea bolilor ce ţin de întârzierile de dezvoltare – terapia în apă.

Sumă:
34,126 RON
Donații:
109
Galantomi:
4

Misiunea acestui proiect este de a crea acces gratuit copiilor cu dizabilităţi din judetul Timiş (peste 2000) şi nu numai, la una dintre cele mai consacrate şi eficente terapii în tratarea bolilor ce ţin de întârzierile de dezvoltare – terapia în apă.

Orice copil născut înainte de 37 de săptămâni este expus unor astfel de întârzieri în ceea ce priveşte dezvoltarea fizică şi psihică. Copiii născuţi între 32 şi 37 de săptămâni (aproape prematuri) sunt predispuşi la dificultăţi de învăţare. Cei născuți între 23 şi 28 de săptămâni prezintă un risc crescut de dizabilităţi care se vor manifesta de-a lungul întregii vieţi, precum paralizia cerebrală.

De asemenea, orice traumă la naştere sau complicaţie poate crește riscul de apariţie a unor probleme neuromotorii.

Faptul că 85% din dezvoltarea creierului se produce în primii 3 ani de viaţă este relevant pentru oportunităţile pe care le poate oferi hidroterapia în dezvoltarea fizică şi mentală.

De asemenea, terapia acvatică ajută la îndepartarea durerii. Datorită faptului că apa încetineşte anumite mişcări, pentru un copil este mai usor să răspundă schimbărilor de poziţie a organismului în timp ce lucrează într-o piscină. În plus, mişcarea în apă presupune un anumit ritm care ajută la dezvoltarea coordonării mişcărilor. Exerciţiile în piscină pot fi efectuate şi în echipă, dezvoltând deopotrivă spiritul de independenţă al copilului.

Este dovedit ştiinţific faptul că terapia acvatică este eficientă în tratarea dereglărilor de dezvoltare, a problemelor neuromotorii, a problemelor ortopedice şi musculare, a deficiențelor senzo-motorii, precum şi în recuperarea după intervenţii chirurgicale sau alte traume fizice.

Marele nostru vis este să construim un centru de recuperare în Timișoara, care să ofere toate tipurile de terapie disponibile recuperării copiilor cu diferite probleme de sănătate. De asemenea, acest centru va fi un mare ajutor pentru părinții care au copii cu dizabilități, deoarece îi vor putea lăsa la terapie și recreere, iar ei vor putea avea un loc de muncă, nemaifiind constrânși să fie mereu în preajma copilului.

Următoarele evenimente

Nu găsești evenimentul dorit?

Dacă vrei să participi la un eveniment nou sau ai o provocare personală care nu este pe platformă și vrei să o adăugam ca să strângi fonduri pentru o cauză prin Galantom, te rugăm să urmezi pașii pe care îi găsești cu un click aici .