“Ce-a vrut să spună autorul ?”

Ne propunem ca în 2021 să sprijinim 300 de profesori să înțeleagă sau să aprofundeze ce înseamnă dezbaterile (și metodele asociate) la clasă, organizând cursuri acreditate și o tabără de vară.
Asta înseamnă că anual, peste 30.000 ELEVI (300 profesori x minim 100 elevi/profesor/an) vor fi mai mult încurajați să gândească cu capul propriu, să-și pună întrebări, să citească pentru a înțelege și nu pentru a memora.

Sumă:
11,843 RON
Donații:
102
Galantomi:
4

Răspunsul la întrebarea “Ce-a vrut să spună autorul?” n-ar trebui să mai vină în anul 2020 din comentarii învățate pe dinafară. Ar trebui ca răspunsul să vină din mintea tinerilor, din conexiunile pe care sunt capabili să le facă cu alte noțiuni și alte materii. Și (aproape) niciun răspuns n-ar trebui să fie greșit, atât timp cât copilul și-l poate argumenta.
La orele în care profesorii folosesc dezbaterea sau alte instrumente din pedagogia deliberativă, elevii se pregătesc pentru a-și putea susține punctul de vedere - dacă e mai importantă creșterea economică sau protecția mediului, dacă a fost sau nu o strategie bună ca principatele române să plătească tribut imperiului otoman sau dacă ar trebui sau nu să fie condamnat Lică Sămădăul - în cadrul unui ‘tribunal de personaje’.
Dacă copilul tău este la gimnaziu sau liceu, e o șansă bună să fi beneficiat deja de efortul nostru, pentru că am lucrat deja cu câteva mii de profesori.
Ne propunem ca în 2021 să sprijinim 300 de profesori să înțeleagă sau să aprofundeze ce înseamnă dezbaterile (și metodele asociate) la clasă, organizând cursuri acreditate și o tabără de vară (https://www.youtube.com/watch?v=ojibyKK_1vw).
Asta înseamnă că anual, peste 30.000 ELEVI (300 profesori x minim 100 elevi/profesor/an) vor fi mai mult încurajați să gândească cu capul propriu, să-și pună întrebări, să citească pentru a înțelege și nu pentru a memora.
Bugetul pentru toate cursurile este de aproximativ 20.000 EUR.
Elevii pe care profesorii îi ajută azi să-și dezvolte gândirea vor fi mâine colegii noștri de muncă, vecinii noștri de bloc, poate cei care ne vor plăti pensia. Credem că merită să investim în a-i ajuta să devină niște oameni mișto, care știu să-și formuleze și argumenteze un punct de vedere. N-ar fi mișto ?

Următoarele evenimente

Nu găsești evenimentul dorit?

Dacă vrei să participi la un eveniment nou sau ai o provocare personală care nu este pe platformă și vrei să o adăugam ca să strângi fonduri pentru o cauză prin Galantom, te rugăm să urmezi pașii pe care îi găsești cu un click aici .