Apuseni Ultra Race 170k ~ 2018

Apuseni Ultra Race este prima competiție de ultramaraton pe distanța de 170 km (100 mile) de la noi din țară. 

Cauze:
1
Galantomi:
0
Sumă:
0 RON
Donații:
0
Dată:
23 Sep 2018
Oraș:
Apuseni
Tară:
Romania
Website oficial: apuseniultrarace.ro

Apuseni Ultra Race este prima competiție de ultramaraton pe distanța de 170 km (100 mile) de la noi din țară. Este o cursă cu un traseu linie având startul în Arieșeni (județul Alba) și finish-ul în Stațiunea Muntele Băișorii (județul Cluj).   

Concursul a primit certificarea ITRA (International Trail Running Association) astfel că pentru cursa de 170 de kilometri fiecare finisher va primi 6 puncte în vederea calificării și participării la celebrul concurs de alergare montană UTMB (Chamonix - Frața). Organizatorii au confirmat și faptul ca AUR a devenit astfel membru al Asociației Internaționale de Alergare Montană. Surprizele nu se opresc aici și în 2018 apar doua noi curse: 40 km și respectiv 100 de kilometri. Traseele îi poartă pe alergători prin cele mai pitorești locuri ale munților Apuseni.

Traseul de 170 de kilometri trece peste cele 3 vârfuri de peste 1800 de metri din Apuseni: Bihor (1849 de metri), Vlădeasa (1836 de metri) și Muntele Mare (1826 de metri). Cursa de 100 de kilometri va avea 4500 de metri diferență de nivel iar alergatorii vor urca pe două din vârfuri, în timp ce cursa de 40 km urcă doar pe un vârf.  

Daca participi la acest eveniment, sustine cauza in care crezi devenind fundraiser voluntar pe Galantom.ro.

Proiecte susţinute la eveniment

Fundația Comunitară Mureș
Științescu Mureș

Prin acest proiect dorim să încurajăm pasiunea pentru domeniile STEM (știință, tehnologie, inginerie, matematică) în rîndul copiilor, prin implicarea profesorilor, părinților, antreprenorilor si angajatilor din companiile din județul Mureș interesați să transmită frumusețea științei către cei mai tineri membri ai comunității.

Nu găsești proiectul dorit?

La acest eveniment se strâng fonduri doar pentru proiectele listate. Nu se pot adăuga alte proiecte.